Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Juca Zwartjes (7) en Mart van Kesteren helpen Eric van Ekelenburg een handje.</p>

Juca Zwartjes (7) en Mart van Kesteren helpen Eric van Ekelenburg een handje.

(Foto: Joop Verstraaten)

Trouwe Achilles’29-fans de koning te rijk: ‘Weer terug thuis op oude locatie!’

GROESBEEK – Ruim veertig Achilles’29-fans – ook wel de harde kern genoemd – zijn zaterdagmorgen door de poort gegaan om hand- en spandiensten te verrichten om de accommodatie van Achilles’29 weer gebruiksklaar te maken.

Jos Janssen verwoordde het gevoel als volgt: “Toen ik door de poort ging, kreeg ik gewoon kippenvel, en dacht: eindelijk zijn we weer thuis!”. Er waren er beslist meer die kippenvel hebben gekregen, toen zij na enkele jaren weer naar hun eigen stek mochten, daarvan is Jos overtuigd.
Terwijl de jeugd aan het trainen was, waren de ouderen vooral bezig met het onkruid wieden, dat in al die jaren flink gegroeid was. Een andere groep was bezig met het schoonmaken van de zes kleedkamers zodat die zo snel mogelijk gebruikt kunnen worden. “Daarvoor moeten nog wel alle leidingen doorgespoeld worden, omdat we er zeker van moeten zijn dat er geen legionella bacteriën in de leidingen zitten. Veiligheid voor alles”, aldus voorzitter Pjotr van der Horst die ook op sportpark De Heikant aanwezig was.

Piet Pouwels -al ruim 70 jaar lid- vond het geweldig dat ze nu weer een eigen home hebben. Ook hij stak zijn handen uit de mouwen, evenals Henk Verriet die Achilles’29 ruim zestig jaar trouw is gebleven; hij voerde het groen af. “Achilles’29 zit in mijn hart”, liet hij weten. Naast het onkruid wieden, werd ook de heg geknipt.

De 7-jarige Luca Zwartjes en de 10-jarige Mart van Kesteren hielpen Eric van Ekelenburg met het schoonmaken van de Bal voor de ingang van De Kuier. Twee andere Achilles’29 leden hingen een spandoek boven de kantine op met als tekst ‘De helden van de Heikant ‘. Wiel Verriet -al 63 jaar lid- verricht hier en daar schilderwerk op het sportpark en knapt de stoelen van de kantine thuis op. “Dat doe ik omdat ik een top-Achilles’29 man ben.”

Meevaller

Achilles’29 had een meevaller: de stukken kunstgras – die uit het kunstgrasveld waren gehaald- zijn weer teruggevonden onder de tribune. Een bekende van Achilles’29 zal volgende week het kunstgrasveld repareren. Ook de brouwerij – vermoedelijk Heineken – komt volgende week een kijkje in de kantine nemen. Zodat ook snel het eerste pilsje getapt kan worden.

Meer berichten