Logo gemeentenieuwsonline.nl

Samen sterk voor Matchis

NIJMEGEN - Hallo allemaal ik ben André Dinnissen. Ik hoop dit jaar voor de zesentwintigste keer de vierdaagse te lopen. En dit jaar alweer de achtste keer voor Matchis (voorheen europdonor).

 ikzelf heb alweer bijna twee jaar slokdarmkanker. Door veel te sporten en goed te eten ben ik nog fit. Op het moment zit ik weer aan de chemo. Verder kunnen ze tot nu toe niet veel meer voor mijn betekenen. Mijn jongste broer is voor een half jaar terug aan die vreselijke ziekte overleden; ook voor hem konden ze niets meer doen.

Ik loop voor Matchis om vooral jongeren te stimuleren zich aan te melden om stamceldonor te worden en om Matchis naamsbekendheid te geven. Mensen met leukemie (bloedkanker) kunnen door stamceldonatie wel weer beter worden. In Nederland krijgen liefst 9000 mensen per jaar de diagnose leukemie.

Omdat er een groot gebrek aan donors is, kan niet voor iedereen een match gevonden worden, dus ik wil eigenlijk iedereen vragen onder de 35 jaar om donor te worden. Meld je aan via www.matchis.nl en je krijgt een registratiesetje thuis. je moet wat wangslijmvlies inleveren en je typering wordt anoniem geregistreerd in een wereldwijde database. De kans is klein dat je wordt opgeroepen om te doneren, maar als je opgeroepen wordt dan is de kans groot dat je een mensenleven redt, en wie wil dat nou niet.

Voor jongeren onder de 35 jaar is registreren geheel gratis. Dus meld je aan. Je kunt Matchis ook financieel steunen: ga naar www.sterkvoormatchis.nl.druk op ‘zoeken’, en toets ‘andre dinnissen’. Iedere euro is welkom, want er is veel geld nodig om donoren te registreren.

Groet André.              

Meer berichten