Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Samen met Mart van Kesteren knipt de wethouder het lint door.&nbsp;</p>

Samen met Mart van Kesteren knipt de wethouder het lint door. 

(Foto: Joop Verstraaten)

Adelbrecht-Windekindschool realiseert eigen voetbalveldje

GROESBEEK – De leerlingen van de Adelbrecht-Windekindschool aan de Cranenburgsestraat hebben een eigen voetbalveldje gerealiseerd aan het einde van speeltuin ’t Groeske aan de Hoflaan.

Dit voetbalveldje heeft de school te danken aan de leerlingenraad die van de leerlingen hoorde dat er echt behoefte was aan een voetbalveldje. Mart, Isis en Jule hebben zich vervolgens met honderd procent ingezet om het voetbalveld te realiseren en wat nu achteraf blijkt met succes. 

Na diverse gesprekken met de gemeente heeft de gemeente de hand- en spandiensten toegezegd, alsmede de twee goals. Maandagmiddag kwamen alle 300 leerlingen bij elkaar om getuige te kunnen zijn van de opening. De 11-jarige Isis van Loon – ook lid van de leerlingenraad - liet weten dat de gemeente Berg en Dal hun idee ten volle gesteund heeft. “Uiteraard hebben wij zelf ook van alles gedaan om dit voetbalveld voor elkaar te krijgen”, aldus Isis. 

De wethouder liet weten het fijn te vinden dat de leerlingenraad zelf het initiatief heeft genomen om dit bij de gemeente aan te kaarten. Als er een goed idee komt en wij kunnen helpen dan doen we dat als gemeente, aldus wethouder Van de Scheur. Met het doorknippen van een lint door de wethouder en Mart van Kesteren was de opening van het voetbalveldje een feit.

Meer berichten