Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Nederrijk de Dinne van Gisteren.&nbsp;</p>

Nederrijk de Dinne van Gisteren. 

(Foto: Peter Pouwels)

Natuurwandeling Nederrijk

GROESBEEK - Zondag 26 juni verzorgt Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) haar eerste natuurwandeling van dit  jaar. De start is om 14.00 uur bij de familie Poelen op Het Balkon van Groesbeek gelegen aan de Derdebaan 12 in Groesbeek. Deze natuurwandeling door de bossen en velden van het Nederrijk zal zo’n twee uur duren.

Deze middag zullen we extra aandacht besteden aan de natuur en cultuur. Maar ook de historie van dit voormalige landgoed, dat ooit eigendom was van de familie Jurgens, zal uitgebreid aan bod komen. In Jurgens’ tijd was het landgoed 425 ha groot en er hoorden toentertijd tien pachtboerderijen bij.

De wandeling voert ons langs bloemrijke akkerstroken en onderweg zullen we een perceel kruidenrijk grasland met hierin stroken met oude graanrassen bekijken. Doordat het aantal soorten kruiden, grassen en bloemen is toegenomen, is ook de biodiversiteit op dit perceel in korte tijd flink verbeterd. Als gevolg hiervan worden er ook weer meer insecten aangetrokken, waar weer dieren als patrijs en das op afkomen.

Tijdens de wandeling lopen we over verschillende oude paden met historische namen als Hooge Klaef, De Dinne van Gistere, Vierde Baon, Kniendevrang en het Binnepaedje.

Bij goed weer hebben we een prachtig uitzicht op de Duitse stuwwal waar we aan de ene kant Kleef en de andere kant het kerkje van Hoog Elten kunnen zien liggen. Als het helder is zie je zelfs de brug bij Emmerik.

Aanmelding voor deze wandeling (niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld) per mail bij Peter Pouwels: peterpouwels1960@gmail.com of Paul Leenders: paul.ivn.lbg@gmail.com. Voor meer informatie: 06 57390742.

Meer berichten