Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wil jij mensen met geldzorgen weer perspectief geven?

REGIO - Alles wordt duurder, rekeningen blijven liggen, de portemonnee is leeg voor de maand om is. Steeds meer mensen maken zich zorgen of ze nog rond kunnen komen. 

Zou jij het verschil willen maken waardoor mensen met (dreigende) financiële problemen weer grip op hun geldzaken krijgen? Kijk jij niet alleen naar cijfers maar zie je de mens erachter, zonder te oordelen of zaken over te nemen? Geeft het jou voldoening als mensen op een gegeven moment zeggen: ‘Ik zie het weer zitten!’?

Word buddy bij SSHB support

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die mensen met geldzorgen helpen. We doen dit voor inwoners van de gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar. Ben je minimaal een jaar beschikbaar voor ongeveer vier uur per week? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen als buddy?

Je bezoekt hulpvragers thuis in hun vertrouwde omgeving. Samen bekijk je welke hulp nodig is en gaan jullie aan de slag. Denk aan het openmaken en sorteren van post, de financiële administratie doornemen, toeslagen aanvragen, etc.

Natuurlijk gooien we je niet in het diepe. Eerst loop je mee met een ervaren buddy en krijg je een Nibud training. Als je vragen hebt kun je altijd terecht bij onze coördinatoren of je collega buddy’s. En door het jaar heen organiseren wij themabijeenkomsten en casusbesprekingen.

Informatieavond 28 juni

Wil je meer weten? Kom naar onze informatieavond op 28 juni om 19.30 uur in het Lees- en OntmoetingsPunt, Winkelcentrum Molenhoek, Prinsenweg 3c in Molenhoek. Of kijk op www.sshbsupport.nl/vacatures.

Meer berichten