Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De dieren zijn weer met elkaar herenigd.&nbsp;</p>

De dieren zijn weer met elkaar herenigd. 

(Foto: Joop Verstraaten)

Twee konijnen weer over het hek gezet bij ’t Venneke in Groesbeek

GROESBEEK – Tot grote opluchting van de verzorgers – cliënten van Pluryn – hebben de dieren dieven die onlangs vijf dieren uit de dierenweide ontvreemd hebben (drie bruine kippen, een wit-bruin hangoor konijn en een zilvergrijs konijn0 hebben wroeging gekregen. 

Eerder werden de drie bruine kippen over het hek van de dierenweide gezet en nu zijn de twee konijnen weer in de dierenweide. Ook het zilvergrijze konijn die vijf jonge konijntjes had gekregen was ontvreemd. Drie van de vijf konijntjes hebben het zonder moeder niet kunnen redden en zijn overleden. De moeder – de zilvergrijze konijn – heeft zich bij terugkomst gelijk ontfermd over de twee konijntjes die nog overgebleven waren. 

De cliënten van Pluryn, die de dieren in de weide met liefde verzorgen, zijn blij dat nu alle ontvreemde dieren weer bij hen in de dierenweide terug zijn. Alleen vinden ze het jammer dat drie konijntjes het niet hebben gered zonder hun moeder. Ondanks dat de dieren weer terecht zijn, gaat het onderzoek naar de daders van deze laffe diefstal gewoon door, aldus de politie.

Meer berichten