Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Eelco van der Kooy boeit de aanwezigen.</p>

Eelco van der Kooy boeit de aanwezigen.

(Foto: Joop Verstraaten)

Twintig vertellers op Verhalenfestival De Duivelsberg

BERG EN DAL – In samenwerking met de Vertelkring Nijmegen hebben het afgelopen weekend tijdens de 8ste editie van het Vertelfestival twintig verhalenvertellers zowel jong als oud vermaak rondom De Duivelsberg aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal. 

Dit jaar was het thema ‘Verhalen van Verlangen’. Ook nu weer waren er twee vertellocaties in tenten nabij het pannenkoekenhuis De Duivelsberg één voor alle leeftijden en één voor 12-plus. Zaterdag waren er vanwege de extreme warmte minder luisteraars, maar zaterdagavond tijdens de midzomernachtvertellingen was het met 85 luisteraars vol. 

De luisteraars komen vooral uit de regio, aangevuld door vertellers uit onder andere Woerden die speciaal hiervoor naar Berg en Dal waren gekomen, aldus Johannes van den Bemt van Pannenkoekenhuis De Duivelsberg. Zowel zaterdag als zondag was er een heel gezellige sfeer op een bijzondere plek daar is Johannes van den Bemt van overtuigd. De prachtige natuur moeten we hier in ere houden vandaar dat er geen harde muziek te horen is tijdens het festival. Zondagmiddag boeide verteller Eelco van der Kooy in een volle tent de aanwezigen met zijn verhaal. Johannes van den Bemt zal nogmaals proberen de scholen bij het Vertelfestival te betrekken. Volgens hem is er ongetwijfeld behoefte aan. Volgend jaar tijdens het Vaderdagweekend vindt de negende editie plaats.

Meer berichten