Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Van links naar rechts: Els (trainster), Marco, Isa, Allard, Mette, Coen, Richard en Marc (trainer).&nbsp;</p>

Van links naar rechts: Els (trainster), Marco, Isa, Allard, Mette, Coen, Richard en Marc (trainer). 

(Foto: J. van der Giessen)

Vinzwemvereniging Waves laat zich zien tijdens de NK

MALDEN - Afgelopen weekend 18 en 19 juni werd er voor de 44ste keer de Open Nederlandse Kampioenschappen Vinzwemmen gehouden in het 50 meter Pieter van den  Hoogenband zwembad in Eindhoven.

Vinzwemmen is de snelste zwemsport. Er wordt gebruikgemaakt van zwemvliezen (bi-fins) of een monovin (vinnen). Er wordt gezwommen met een vinzwemsnorkel, deze snorkel zit aan de voorkant van het gezicht en een zwembrilletje.

Tijdens het toernooi werden er verschillende afstanden (50, 100, 400, 800 en 1500 meter) zowel met gebruik van zwemvliezen en met een monovin gezwommen in verschillende leeftijdscategorieën. Daarnaast werden ook nog wedstrijden gezwommen op 50 meter onder water zwemmen (met eigen adem) en 100, 400 en 1500 meter onder water met behulp van persluchtflesje.

In totaal behaalde Waves 14 Gouden, 9 Zilveren en 5 Bronzen medailles tijdens de NK en zijn er heel wat persoonlijke records scherper gesteld.

Dames:

Cat. B. Mette de Munk: 4 x Goud, 1 x Zilver.
Cat. A. Isa Rutten: 1 x Goud en 1 xl Zilver.

Heren:
Cat A. Coen Bronkhorst: 2 x Goud, 1 x Zilver en 4 x Brons.
Cat. M. Allard Wagensveld: 7 x Goud.
Cat. V. Marco Rutten: 5 x Zilver en 1 x Brons.

Ook tijdens de estafette mixed (2 Dames / 2 Heren) 4 x 50 meter AD (onderwater zwemmen) wisten Mette, Isa, Allard en Marco de tweede plaats te behalen in de categorie Mixed A.
Vanaf nu gaat Waves -die twee maal in de week in het zwembad van Malden traint- zich weer richten op de twee laatste competitie wedstrijden van dit jaar, die in oktober en november gehouden zullen worden.

Meer berichten