Logo gemeentenieuwsonline.nl

Jubileum Buurtsoepie op De Horst

DE HORST - Buurtsoepie op De Horst is een burger-initiatief van Iedje Verweij, ondersteund door de Wijkraad Samen op De Horst. Dankzij een royale bijdrage van de stichting Steunfonds Buurt- en Klubhuiswerk (SSBK) kan het Buurtsoepie weer voor een aantal jaren vooruit.

Het bestuur van het dorpshuis De Slenk aan de Reestraat in Groesbeek - De Horst kan dit bij gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Buurtsoepie op De Horst met veel voldoening meedelen aan het team Iedje, Toos, Hennie en Miriam, en aan alle aanwezige gasten.

Voor het jubileum op dinsdag 21 juni hadden de huidige ‘koks’, Iedje, Hennie en Miriam, zich extra uitgesloofd en een aantal heerlijke maaltijdsalades bereid plus een vorstelijk toetje van aardbeien met slagroom. Het Buurtsoepie op De Horst-team wordt natuurlijk in het zonnetje gezet. Zonder hun vrijwillige inzet is het immers niet mogelijk elke dinsdag een andere soep ‘mét’ op tafel te zetten. Door de meer dan twintig regelmatige bezoek(st)ers wordt het wekelijkse soepie zeer op prijs gesteld. 

De vrijwilligers zijn elke dinsdagochtend bezig met voorbereidingen: boodschappen doen, groenten schoonmaken, koken, tafels dekken en veel schoonmaakwerk. De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het gebruik van de goed ingerichte keuken van Dorpshuis de Slenk. De gasten betalen drie euro. Incidenteel is er sponsoring, zoals nu van de SSBK; daar is het bestuur alle sponsoren dankbaar voor.

Meer berichten