Logo gemeentenieuwsonline.nl

Hengelsportvereniging De Zeelt gaat loodvrij vissen

MILLINGEN - Het volgend jaar wordt er een Europees besluit genomen over het wel of niet verplicht loodvrij vissen. Volgens betrouwbare bronnen waaronder Sportvisserij Nederland gaat De Zeelt er vanuit dat men zal besluiten om de sportvisserij (net zoals de jacht) loodvrij te maken.

“Wij als hengelsportvereniging willen dit besluit niet afwachten. In de algemene ledenvergadering van 19 maart 2022 hebben wij de leden een stappenplan voorgelegd om langzaam over te gaan op lood vervangende gewichten waarmee wij per 01-01-2025 volledig loodvrij vissen.”

Het stappenplan is als volgt:
* Met ingang van 01-01-2023 dienen alle gewichten boven de 30 gram loodvrij te zijn.
* Met ingang van 01-01-2024 dienen alle gewichten boven de 10 gram loodvrij te zijn.
* Met ingang van 01-01-2025 dienen alle gewichten loodvrij te zijn.

Dit stappenplan is in de algemene ledenvergadering van 19 maart unaniem door de leden aangenomen. Om alle vragen te beantwoorden en ieder tegemoet te komen in de kosten is er een inruil/inzamelingsactie georganiseerd.

Op zaterdag 16 juli aanstaande kunnen per lid maximaal vijf loodproducten gratis omgeruild worden voor loodvrije producten. De nadruk zal liggen op de voerkorven en zwaardere gewichten maar ook voor de roofvissers en dobbervissers zullen er producten zijn.
Ook kan men dan terecht voor allerlei informatie over loodvrije producten en waar deze te koop aangeboden worden.

Op zaterdag 16 juli van 11:00 tot 15:00 uur staat De vereniging met een stand aan de Heerbaan in Millingen aan de Rijn voor café-zaal ’t Fuske, tegenover Heerbaan 138.

“Ruil maximaal vijf loodhoudende visartikelen in en ontvang gratis loodvrije producten naar keuze terug. Mocht u in het bezit zijn van andere pure loodproducten zoals bladlood et cetera, dan kan men dit ook inleveren, hiermee ondersteun je dan onze vereniging. Wij hopen op een grote en gezellige opkomst zodat wij als sportvisser ook een steentje bijdrage aan een beter milieu.”

Meer berichten