Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Woningen Chopinstraat gaan plaats maken voor appartementen.</p>

Woningen Chopinstraat gaan plaats maken voor appartementen.

(Foto: Joop Verstraaten)

Woningen aan de Chopinstraat maken plaats voor appartementencomplex

GROESBEEK – Woningcorporatie Oosterpoort gaat veertien woningen aan de Chopinstraat slopen en op die plaats verrijst er een appartementencomplex van 24 woningen voor zowel starters als ouderen. 

Elf van de huidige bewoners van de te slopen woningen hebben de keuze; ze kunnen elders gaan wonen om terug te keren naar het appartementencomplex of ze krijgen met voorrang elders in Groesbeek een woning toegewezen. 

Drie van de woningen zijn via Ad Hoc (leegstandsbeheer) tijdelijk verhuurd. Oosterpoort heeft de bewoners al geïnformeerd en krijgen binnenkort persoonlijk bezoek van Oosterpoort om hun individuele situatie te bespreken.
In het nieuwe complex komen twee- en driekamerappartementen, die levensloopbestendig en gasloos zijn. De leefomgeving wordt aantrekkelijk gemaakt door veel groen en een gezamenlijke binnentuin. Hiermee hoopt Oosterpoort doorstroming in Groesbeek te bevorderen. Ondanks dat Oosterpoort de goedkeuring van het college heeft, wacht men op de sloopvergunning voordat men begint.

Meer berichten