Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De eerste ouderen hebben al gebruik gemaakt van het viswater De Molenkolk.&nbsp;</p>

De eerste ouderen hebben al gebruik gemaakt van het viswater De Molenkolk. 

(Foto: Peter Hendriks)

Nieuwe half-verharding aan De Molenkolk geopend

MILINGEN - Zaterdag 2 juli heeft de Millingse hengelsportvereniging De Zeelt de nieuwe halfverharding aan het viswater De Molenkolk officieel geopend. 

Door deze verharding van het viswater kunnen de bewoners van het Millings Gasthuis uitzien naar een visuitje samen met coach John van hengelsportvereniging De Zeelt. Volgens de coach is vissen een fantastische manier om deze mensen weer bij de natuur in contact te brengen. Een kwart van de bewoners in het zorgcentrum komt niet meer buiten, omdat men dat zelf niet meer kan of omdat er geen begeleiding is.

Veel ouderen hebben in hun jeugd en soms zelfs een leven lang gevist. Samen vissen zorgt ervoor dat deze ouderen – die dat willen – een ochtend of middag kunnen vissen met vrijwilligers van onder andere hengelsportvereniging De Zeelt. Hierdoor is het vissen weer voor hen toegankelijk en kunnen zij weer genieten van een dagje buiten.
De vrijwilligers van hengelsportvereniging De Zeelt zorgen voor hengels, aas, voer en vistechnische begeleiding tijdens het vissen. De activiteitenbegeleiders van het verzorgingstehuis brengen de ouderen naar de waterkant en zorgen voor stoelen, een hapje en een drankje en zorgbegeleiding. Het vissen kan beginnen, ook in Millingen aan de Rijn.

Meer berichten