Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Pastoor Aloys van Velthoven maakt de opbrengst van de collecte bekend: 500,05 euro voor het Vrijheidsmuseum.</p>

Pastoor Aloys van Velthoven maakt de opbrengst van de collecte bekend: 500,05 euro voor het Vrijheidsmuseum.

(Foto: Peter Hendriks)

Kerkdienst in pompoenenschuur van Chris Poelen

GROESBEEK – Zondagmorgen om 10.30 uur werd er in de pompoenen- en kalebassenschuur van Chris Poelen aan de Derdebaan in Groesbeek een kerkdienst gehouden voor de jaarlijkse ontmoetingsviering van ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie).

Ruim tweehonderd bezoekers waaronder veertig boeren en tuinders en oud-pastoor Jan van Gestel waren bij de kerkdienst aanwezig, die werd voorgegaan door de geestelijk adviseur van de ZLTO Jack Steegs en pastoor Aloys van Velthoven.
Gezien de stikstofperikelen was deze viering erg actueel en zoals de geestelijk adviseur Jack Steegs het verwoordde zijn het zorgelijke tijden.

Pastoor Aloys van Velthoven was blij met zo’n hoge opkomst. “Die zou ik wel iedere week willen hebben in de Cosmas en Damianus kerk”, grapte hij. Over de stikstofcrisis waar de laatste tijd en nu nog steeds veel te doen is, treft veel boeren en tuinders, maar de kerk speelt daar geen rol in”, aldus pastoor Aloys van Velthoven. “Je moet iemand hebben die open staat. Als ze niet luisteren, hedde d’r niks aan”, zegt de pastoor. 

Chris Poelen die op de heuvels van Groesbeek pompoenen en kalebassen kweekt, komt zijn bedrijf - waar de kerkdienst werd gehouden – ook klem te zitten. Ook hier komt stikstof vrij, liet Chris de aanwezigen weten. Hij vind het jammer dat de boerenprotesten en vooral de excessen het beeld kleuren, dat veel Nederlanders nu van de sector hebben. “Ik begrijp volkomen het gevoel van onmacht, maar sommige acties zijn echt te ver gegaan. Dat is beslist niet representatief voor de sector”, waarmee Chris zijn toespraak aan het eind van de dienst besloot. De aanwezigen bedankte hem met een flink applaus. Burgemeester Mark Slinkman complimenteerde na afloop Chris Poelen. “De mensen hebben vanmorgen hoop en kracht gekregen en dat is mooi.”

Meer berichten