Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Wethouder Irma van de Scheur onthult het bord bij de ingang.&nbsp;</p>

Wethouder Irma van de Scheur onthult het bord bij de ingang. 

(Foto: Joop Verstraaten)

Drukte bij opening Voedseltuin in Groesbeek

GROESBEEK – Zaterdagmorgen is onder grote belangstelling de Voedseltuin Groesbeek geopend door wethouder Irma van de Scheur door het onthullen van een naambord voor de voedseltuin en even later door de eerste komkommer te knippen in de kas.

Het idee was van de voorzitter van de Voedselbank Wopke Veenstra en zijn dochter. Na overleg met de gemeente en de persoonlijke inzet van wethouder Irma van de Scheur kregen ze een stuk grond aan de Cranenburgsestraat dat net was aangekocht in bruikleen. Met man en macht werd het stuk grond in maart ontgonnen en kon begonnen worden met zaaien van de diverse groenten, terwijl de komkommers en de tomaten in de kas worden gekweekt.

Op 5mei (Bevrijdingsdag) vond de eerste oogst plaats te weten: vijftig bosjes radijs. In totaal zijn er twintig vrijwilligers die op de maandagmiddag, woensdagavond en op de donderdag (de oogstdag) te vinden zijn in de voedseltuin. Op de de oogstdag worden de groenten klaargezet voor transport naar de Voedselbank die vrijdags tussen de 100 en 110 pakketten uitdeelt. 

Volgens de secretaris van de Voedseltuin Remco Vogel dragen veel vrijwilligers de Voedseltuin een warm hart toe, want anders was het nooit zover gekomen als het nu is, aldus Remco. Initiatiefnemer en penningmeester Wopke Veenstra: “We  hebben we alles mee gehad: van gemeente tot bijzondere vrijwilligers, die verstand van het kweken van groenten hadden.” Voorzitter Jean-Paul van Kuyk laat weten, dat het er bijzonder gezellig is. Koffie, cake en kletsen houdt de vrijwilligers bij elkaar.” 

Wethouder Irma van de Scheur, die het naambord onthulde: ‘Wie zaait zal oogsten en dat is hier het geval. De oogst gaat naar de Voedselbank, die zou er eigenlijk niet moeten zijn, maar het is helaas niet anders. De ideeën van de inwoners proberen wij zoveel mogelijk verder te brengen zoals dit burgerinitiatief.”

Meer berichten