Logo gemeentenieuwsonline.nl

Groesbeeks kerkkoor Sint-Caecilia gespecialiseerd in Iona en Taizé

GROESBEEK - Iona is een schitterend eiland aan de westkust van Schotland en heeft slechts 175 inwoners. In 1938 stichtte dominee George MacLeod op het eiland de Iona Community, een oecumenische gemeenschap, die naar nieuwe wegen zoekt om het evangelie in deze tijd vorm te geven.

Net zoals in het bekendere Taizé is dit een gemeenschap met een rijke traditie aan eenvoudige liederen, die gemakkelijk door iedereen meegezongen kunnen worden.

Kerkkoor Sint-Caecilia uit Groesbeek, dat later dit jaar zijn 125-jarig bestaan zal vieren, heeft een 30-tal liederen uit Iona op zijn repertoire staan. Deze zijn nog iets minder bekend dan de 25 Taizé-gezangen, die het koor ook dikwijls ten gehore brengt en die ieder kerkkoor waarschijnlijk wel zingt. Dirigent Eugène Ceulemans heeft al deze gezangen van mooie vierstemmige bewerkingen voorzien en het koor zingt ze dan ook erg graag.

Wilt u eens proeven aan deze mooie koormuziek, aarzel dan niet u bij dit gezellige koor aan te sluiten. Het koor repeteert iedere donderdagavond om 19.30 tot 21.00 uur. in de kapel van de Kloostertuin in Groesbeek en luistert iedere zondag om 10.00 uur de vieringen op in de kerk van Cosmas en Damianus.

Meer berichten