Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zangkoor De Wielewaal na 72 jaar wegbezuinigd

GROESBEEK - Het koor van de Groesbeekse Tehuizen (Pluryn) ‘De Wielewaal’ bestaat niet meer. De Wielewaal is opgericht in november 1950. Al zo lang is De Wielewaal dus het zangkoor en visitekaartje van de Groesbeekse Tehuizen. Vroeger zongen daarin zowel bewoners als personeel en werd er zelfs vierstemmig gezongen.

Na een tijdje bleek, dat de bewoners het ook wel alleen konden en zongen ze onder leiding van verscheidene dirigenten de sterren van de hemel. In 1999 nam Eugène Ceulemans het stokje over van Arie Hogendoorn en sindsdien oefent het koor elke maandagavond met heel veel plezier in het DAC aan de Zevenheuvelenweg.

Het aantal leden is de laatste jaren jammer genoeg teruggelopen vanwege natuurlijk verloop en verhuizingen; maar het zingen gaat nog altijd prima en ze laten dan ook regelmatig van zich horen. En alle leden zingen ook wel eens solo!

Verschillende malen per jaar wordt er in de NH Kerk en in de Cosmas in Groesbeek opgetreden en ook altijd bij de kerstviering van de Groesbeekse Tehuizen. Een tijdje terug heeft het koor nog gezongen bij de opening van het nieuwe onderkomen van de tehuizen bij De Treffers.

Aan deze rijke traditie is nu ijskoud een einde gekomen, omdat één of andere tijdelijke manager van de tehuizen geld belangrijker vindt dan de voldoening, die de zangers en zangeressen ervaren bij het uitoefenen van hun zo dierbare hobby. Het koor bedankt iedereen, die het koor altijd een warm hart heeft toegedragen en heeft gesteund.

Meer berichten