Logo gemeentenieuwsonline.nl

Struinen over de Weurtse Plaat

WEURT - Wil je nog een mooi gebied ontdekken? Struin dan zondagmiddag 7 augustus mee met de IVN gids rond het Weurtse Grindgat en door het Weurtsche Straatje. 

‘Straatje’ is het oud-Nederlandse woord voor veedrift. Het is dus zeker geen mooi geplaveid pad, maar een dichtbegroeid oud dijkje van eind elfde eeuw! Het is een gebied dicht bij Nijmegen, maar waar je je echt ‘buiten’ voelt. Een dynamisch gebied door de steeds weer verschillende waterstanden. Het heeft daardoor een grote rijkdom aan planten en historie. De gidsen zullen je daar graag over vertellen. Maar we komen natuurlijk ook meerdere soorten vogels bij het water tegen en de kleine grazende Konikpaarden. Verbaas je over wat er allemaal is te zien en hoe het gebied zich in de laatste paar jaar in positieve zin heeft ontwikkeld.

Een lange broek en stevige schoenen zijn vereist. Aanmelden per email: excursie.natuurlijk@gmail.com. De natuurexcursie is te voet, met gids op zondag 7 augustus van 14:00 – 16:00 uur. Georganiseerd door: IVN Rijk van Nijmegen. Het verzamelen is bij de kerk van Weurt , Kerkstraat 54 in Weurt.

Kosten: twee euro per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN-leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei. Aanmelden noodzakelijk via email: excursie.natuurlijk@gmail.com.

Meer berichten