Logo gemeentenieuwsonline.nl

Niet met het vliegtuig: maak een reis naar Frankrijk in 2023

Met de chaos op schiphol en andere vliegvelden wordt reizen via een ander vervoermiddel aantrekkelijker. Niet zo gek dus, dat er de laatste tijd steeds meer mogelijkheden zijn om met de trein naar de plek van je bestemming te reizen. Zo kun je met de trein bijvoorbeeld naar Praag en Wenen reizen en is er onlangs aangekondigd dat je vanaf eind 2023 naar Barcelona kan met de nachttrein. 

Nu deze mogelijkheden er zijn, is het wellicht al aantrekkelijker om te boeken voor je volgende vakantie in 2023. We geven je onze top 3 van single wandelreizen in Frankrijk, waarbij je niet (per se) hoeft te vliegen.

  1. Kies voor een sportieve verwenweek

Een van de beste reizen naar Frankrijk is de sportieve verwenweek. Hier maak je prachtige wandeltochten op de Frans-Zwitserse grens. Je maakt tochten over verschillende bergkammen, waarbij je kunt genieten van een mooi uitzicht op het Meer van Genève en de Zwitserse gletsjermassieven. De naam van de reis zegt het al: je overnacht in een fijn hotel. Hier kun je genieten van de wellness en een chef-kok bereidt iedere dag een heerlijk diner!

De reis naar de plek van bestemming kan je via 2 manieren maken: met de trein of de auto. 

  1. Ga sneeuwschoenwandelen door de Franse Jura

Als je kiest voor deze reis, dan geniet je 5 dagen van het zuidelijke deel van de Jura. Tijdens de wandeltochten wandel je door prachtige bossen, open velden en kleine authentieke dorpjes. Iedere nacht overnacht je in kleine accommodaties en wordt er heerlijk voor je gekookt. Als je een wandelreis zoekt die niet te zwaar is, dan is deze reis iets voor jou. 

Je maakt de reis eenvoudig met de trein. Je reist dan het grootste gedeelte met de snelle TGV. Ook met de auto kun je hier naartoe reizen. Dit is ongeveer 900 kilometer rijden.

  1. Wandel mee door het ruige gebied 

We eindigen onze top 3 met een reis naar Vercors. Doordat het misschien wel het meest ruige gebied van Frankrijk is, moet je wel echt van avontuur houden. Maar het wandelen door dit gebied is het meer dan waard. Samen met de rest van de groep geniet je van adembenemende wandeltochten en zoek je naar steenbokken, gemzen en andere wilde dieren. 

Ook deze reis kun je eenvoudig maken met de trein en de auto. Als je met de trein reist, moet je de laatste anderhalf uur nog met een (huur)auto reizen. Maar carpoolen zorgt ervoor dat de kosten gedrukt worden.

Meer berichten