Bruggetje over de Leigraaf.
Bruggetje over de Leigraaf. Foto: Peter Pouwels

Wandeling langs de beken op De Horst

Algemeen

DE HORST - Zondag 18 september zal Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) weer een publieksexcursie verzorgen. Deze keer gaan we wandelen langs enkele beken op De Horst. We starten om 13.00 uur op de parkeerplaats bij de kerk van De Horst, Ketelstraat 1 in Groesbeek. De wandeling zal zo’n vier uur duren en deelname is gratis.  

Halverwege is er een pauze bij Green Cottage waar we, voor eigen kosten, koffie/thee kunnen drinken met een stukje gebak erbij. 

De beken op De Horst hebben een belangrijke functie in het afvoeren van het regenwater dat in Groesbeek valt. Maar ook het afvalwater van de rioolwaterzuivering wordt hierop geloosd. De laatste jaren zijn er volop werkzaamheden aan de beken om enerzijds een grotere waterafvoer mogelijk te maken, maar ook om bij droogte het water langer vast te houden. Of de natuur hier ook bij gebaat is zullen we deze middag gaan ontdekken. De tocht gaat veelal over graspaden met nogal wat overstapjes, dus een goede wandelconditie is vereist.

Voor meer informatie:  Paul Leenders, 024 3972405 of www.wmg-groesbeek.nl. Graag aanmelden vóór 16 september bij Paul Leenders: paul.ivn.lbg@gmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant