Wie wordt koning of koningin bij schutterij Sint-Hubertus?

Algemeen

DE HORST - Zondag 14 augustus zullen de schutters zich verzamelen voor de belangrijkste dag van het jaar. Er zal worden geschoten om de hoogste titel binnen de schutterij, wie wordt jeugdkoning(in), prins(es) en koning(in)? Alle voorbereidingen zijn getroffen om er een geslaagde dag van te maken.

Rond het middaguur zal de Nederlandse driekleur gehesen worden en de vogels gemonteerd. De leden genieten aansluitend van de broodmaaltijd, aangeboden door de schutterij. Om 13.30 uur wordt iedereen letterlijk opgetrommeld middels een rondgang door de straten van De Horst.

Koning Jeu, wethouder en de aanwezige ereleden zullen de eerste schoten op de vogel afvuren. Vervolgens zullen de leden gaan schieten om de prijzen van de kop – vleugels – en staart bij de drie schietbomen. Achtereenvolgens zal eerst bij de jeugdboom bekend worden wie de titeldrager wordt, dan bij de prinsenboom. Rond de klok van 17.00 uur zullen de kandidaten bekend gemaakt worden van de koningsboom en zal de spannende strijd beginnen. Naar verwachting is tegen 19.00 uur bekend wie de scepter gaat zwaaien tijdens de kermisdagen in de kermistent bij café/ zaal Oomen aan de Reestraat in De Horst op 4-5-6 september.
Iedereen is van harte uitgenodigd om deze spannende dag mee te maken.

Uitgelicht

Digitale krant