Camerata RCO. (foto: Hans van der Woerd)
Camerata RCO. (foto: Hans van der Woerd) Foto: Hans van der Woerd

Mozart-muziekfestival in Berg en Dal

Algemeen

BERG EN DAL - De Mozart(k)ring Gelre-Niederrhein houdt een muziekfestival in Berg en Dal op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022.

Het festival begint op zaterdag 10 september met Mozartspecialist Tom Bouwman die een lezing geeft over Mozart en zet zijn woorden om in muziek op de fortepiano.

Bouwman is professioneel fortepianist en met name Mozartdeskundige. Hij publiceerde verschillende wetenschappelijke artikelen over het leven en werk van Mozart. Hij treedt regelmatig op met de muziek van Mozart. De uitvoeringen van Tom Bouwman kenmerken zich door een onverbloemd plezier in het musiceren en een gegrond begrip van historische uitvoeringspraktijken uit de late 18e eeuw. Dit optreden is in het Fletcher Hotel-Restaurant Erica Molenbosweg 17 in Berg en Dal op zaterdag 10 september van 11:00 - 13:10 uur (met pauze). Toegang: gratis – vrijwillige bijdrage.
 

Slotconcert Camerata RCO

Camerata RCO is een uniek ensemble. De musici zijn allemaal lid van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam en spelen met veel plezier in het orkest. Maar dat plezier vergroten zij graag door ook in een klein ensemble samen te spelen met zeer diverse muziek. Op het programma in Berg en Dal het kwartet voor klarinet en strijkers in Bes van Joseph Haydn in een arrangement van Vincent Gambaro. Voorts van Wolfgang Amadeus Mozart het divertimento voor strijkers in D, KV 136. Tot slot het Klarinetkwintet van Johannes Brahms in b, opus 115.
Dit optreden is in de O.L.V. van het Heilig Hartkerk Oude Kleefsebaan 123a  in Berg en Dal op zondag 11 september 15.00 uur. De toegang bedraag 22 euro; voor leden Mozart(k)ring is het gratis. (www.mozartkring.nl).

Uitgelicht

Digitale krant