Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Dr. Hoseyni gaat na de ingreep nog even bij de pati&euml;nten langs.</p>

Dr. Hoseyni gaat na de ingreep nog even bij de patiënten langs.

(Foto: Joop Verstraaten)

Zeven jaar geleden haalde CWZ cardioloog Hoseyni Guyomi in huis

NIJMEGEN – Ruim zeven jaar geleden heeft de maatschap cardiologie en de directie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen Siyrous (S) Hoseyni Guyomi (55) in huis gehaald om het cardiologen team van het CWZ te versterken. Al gauw bleek dat deze aanstelling een schot in de roos te zijn wat betreft zijn vakkennis alsmede zijn omgang met de patiënten. 

Binnen de kortste tijd had S. Hoseyni Guyomi– zoals hij heet – naam gemaakt als een zeer geliefde cardioloog voor zijn patiënten. Ook binnen het CWZ wordt Hoseyni door de verpleegkundigen de ‘Dotter Tovenaar‘ genoemd. In de afgelopen zeven jaar heeft hij liefst zo’n vierduizend patiënten gedotterd en voorzien van een of meer stents en met succes.

 Hoseyni wil vermeld zien dat hij het niet alleen gedaan heeft, maar met zijn hele team en met de steun van de maatschap cardiologie van het CWZ. Dit is gemiddeld 500 maal per jaar exclusief de spoedgevallen, die er zo nu en dan tussendoor komen. Volgens de patiënten benadert Hoseyni de patiënten zo persoonlijk mogelijk en geeft hij een duidelijke uitleg wat er gaat gebeuren tijdens de ingreep en blijft na de ingreep ook contact met de patiënten houden. Deze instelling zorgt ervoor dat steeds meer hartpatiënten naar de interventiecardioloog Dr. Hoseyni vragen. Dr. Hoseyni is tevens gespecialiseerd in de behandeling van sterk verkalkte bloedvaten middels de rotablatie-techniek.

Dr. Siyrous Hoseyni Guyomi heeft op 23-jarige leeftijd -als student scheikunde- zijn vaderland Iran verlaten en kwam via Turkije in Amsterdam terecht en ging na negen maanden geneeskunde studeren aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam (terwijl hij bij aankomst geen woord Nederlands sprak). “Ik ben nu eenmaal een doorzetter”, zegt hij zelf. Na zes jaar slaagde hij cum laude. Na vijf jaar opleiding Interne Geneeskunde aan de VU, heeft hij besloten om verdere carrière te maken met de specialisatie cardiologie in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Toen dat ook goed was afgerond, volgde hij de verdere superspecialisatie Interventie Cardiologie. Hierna heeft hij ruim tien jaar gewerkt als interventiecardioloog in onder andere Amsterdam en Utrecht.

Op een gegeven moment besloot hij naar het Engelse Manchester te vertrekken. Ter overbrugging ging hij bij het CWZ aan de slag, waar hij zich aan de top heeft gewerkt. Het Manchester-verhaal was hij al gauw vergeten, omdat hij verliefd op Nijmegen en omgeving werd. “De mensen hier hebben een goed karakter waardoor het bijzonder is om de mensen te kunnen helpen.”

“Het goed leren dotteren heeft tijd gekost en gaat niet vanzelf, het is een soort fingerspitzengefühl, dat ik me eigen heb gemaakt. Uiteraard moet je de finesse hebben. Het is ook erg belangrijk om de patiënten voor de ingreep op hun gemak te stellen. Die persoonlijke aandacht hebben ze verdiend”, besluit Dr. Siyrous Hoseyni Guyomi.

Meer berichten