Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Vernielingen aan informatiezuil.&nbsp;</p>

Vernielingen aan informatiezuil. 

(Foto: Joop Verstraaten)

Vandalen houden weer huis bij Waco glidermonument

GROESBEEK - Opnieuw hebben vandalen huisgehouden bij het Waco glidermonument op Klein Amerika in Groesbeek. Ditmaal werd het scherm van de informatiezuil aan gruzelementen geslagen. 

Marco Cillissen van de Airborne Vrienden Groesbeek: ”Zo’n tien jaar geleden heeft de stichting het initiatief voor dit monument genomen en heeft sindsdien het onderhoud op zich genomen.” Hij heeft inmiddels het scherm van de informatiezuil afgeplakt om verdere schade te voorkomen. Er is aangifte gedaan van vernieling bij de politie en de gemeente Berg en Dal, die eigendom van het monument is. 

Marco hoopt dat alleen het scherm vervangen moet worden, dat al aangebracht was voor de bescherming van het paneel. Op de zuil die nu afgeplakt is, konden de bezoekers vier filmpjes bekijken die het verhaal vertellen over de historie van de Waco-gliders, waarvan er in Groesbeek honderden zijn geland tijdens de grootschalige luchtlandingen van de operatie Market Garden om manschappen en materieel te droppen. 

In april jongstleden werden er vernielingen aan de glider gepleegd. Toen werden traptreden verbogen of weggegooid, metalen platen werden eraf geschroefd, terwijl de schroeven allemaal weg waren. Vooral nu, nu er veel vakantiegangers in Groesbeek en omgeving verblijven, is het triest dat het nu weer gebeurt, volgens Marco Cillessen.

Meer berichten