Logo gemeentenieuwsonline.nl
De Boog boven het wegdek duidt het Koningschieten aan. (foto: Joop Verstraaten)
De Boog boven het wegdek duidt het Koningschieten aan. (foto: Joop Verstraaten) (Foto: Joop Verstraaten)

Schutterij Sint-Hubertus klaar voor koningschieten

DE HORST – Schutterij Sint-Hubertus van De Horst heeft inmiddels alle voorbereidingen getroffen om er een geslaagd Koningschieten van te gaan maken op zondag 14 augustus. 

Er zal worden geschoten om de hoogste titels van de schutterij binnen te halen zoals Jeugdkoning(in), Prins(es) en niet te vergeten de Koning(in) van de schutterij. Tegen de middag zal de Nederlandse driekleur worden gehesen en zullen de vogels worden gemonteerd op de schutterspalen. Daarna wordt aan de schutters een broodmaaltijd door de schutterij aangeboden, gevolgd door een rondgang door de straten van De Horst. 

De eerste schoten zullen worden gelost door de huidige Koning Jeu, de wethouder van de gemeente Berg en Dal en de ere leden van de schutterij. Eerst zal de winnaar van de jeugdboom bekend worden, gevolgd door de winnaar van de prinsenboom.
Rond de klok van 17.00 uur zullen de kandidaten van het Koningschieten bekend worden gemaakt en zal kort daarna de spannende strijd beginnen. Naar verwachting zal rond de klok van 19.00 uur bekend zijn wie met de kermisdagen de scepter zwaait als Koning(in) van schutterij Sint-Hubertus op 4, 5, en 6 september in de schutterstent bij café Oomen aan de Reestraat in Groesbeek.

Meer berichten