Logo gemeentenieuwsonline.nl

Natuurexcursie: nacht van de vleesmuis

BEEK - In het laatste weekend van augustus is het de Europese Nacht van de Vleermuis.  Door heel Nederland worden er activiteiten georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Meer informatie vind je op: www.nachtvandevleermuis.nl

IVN Rijk van Nijmegen doet mee aan deze bijzondere activiteit die zal plaatsvinden op zaterdag 27 augustus. De start is om 20.45 uur op de parkeerplaats van sportvereniging BVC12, Alde Weteringweg 1, Beek-Ubbergen. Het einde zal rond 22.30 uur zijn.

“We lopen deze avond een rondje om het Wylerbergmeer, een gebied dat van oudsher bekend is vanwege de vele vleermuizen. De overgang van stuwwal naar Ooijpolder is een ideaal leefgebied voor vleermuizen. Ze rusten overdag in de veelal oude, holle bomen op de Duivelsberg waarna ze in de schemering op jacht gaan naar insecten. Die zijn vooral te vinden in de waterrijke omgeving van Wylerbergmeer en Ooijpolder.

We zullen deze avond gaan kijken en luisteren welke vleermuizen hier rondvliegen, we doen dit onder andere met een vleermuisdetector. Een leuke en spannende activiteit voor jong en oud, onder leiding van ervaren vleermuisgidsen.

Kosten: twee euro per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN-leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei. Aanmelden vóór 25 augustus op: paul.ivn.lbg@gmail.com.

Meer berichten