Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Wethouder Ria Barber feliciteert het diamanten paar.&nbsp;</p>

Wethouder Ria Barber feliciteert het diamanten paar. 

(Foto: Joop Verstraaten)

Herman Sillessen en Bets Hopmans zestig jaar getrouwd

GROESBEEK – Dankzij de Nijmeegse schoenfabriek waar Herman Sillessen (92) en Bets Hopmans (83) samen werkzaam waren, hebben ze elkaar leren kennen en zijn elkaar niet meer uit het oog verloren. 

Na het trouwen heeft het stel een aantal maanden in Mook gewoond waarna ze voor het werk vijf jaar zijn gaan wonen in het Brabantse Valkenswaard en daarna twee jaar in Wijchen. Tien de Nijmeegse schoenfabriek in 1971 stopte zijn ze weer terug in Groesbeek gaan wonen. Nadat schoenfabriek Robinson gestopt was heeft Herman zich laten omscholen tot timmerman, waar hij overigens nooit spijt van heeft gehad. 

Bets heeft liefst twintig jaar gewerkt op sanatorium Dekkerswald. Het echtpaar heeft drie dochters gekregen en die hebben er weer voor gezorgd dat ze negen kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen hebben gekregen, waar beiden dol op zijn. 

Naast de verre reizen waaronder Nieuw Zeeland en Indonesië die beiden gemaakt hebben, was de hobby van Herman te zorgen dat zijn groentetuin er perfect bijlag en dat de oogst goed was. Daarnaast onderhield hij ook nog andere tuintjes en zorgde ervoor dat ook die er spic en span bijlagen. 

Maar vandaag de dag legt Herman nog graag een kaartje en niet te vergeten zingt hij nog graag. Bets heeft in al die jaren volop genoten van de reizen die ze samen gemaakt hebben en heeft veel opgepast en (niet te vergeten) heeft zij veel kleding gemaakt / genaaid voor de kleinkinderen en kleding veranderd voor haar kinderen en hun aanhang. Nu is Bets vooral mantelzorger van Herman. Donderdag 11 augustus kwam namens het gemeentebestuur van Berg en Dal wethouder Ria Barber het diamanten paar feliciteren.

Meer berichten