Logo gemeentenieuwsonline.nl

Reanimatiecursussen in Middelaar

MIDDELAAR - In oktober worden er weer reanimatiecursussen gegeven in Middelaar. Voor Plasmolen en Middelaar is het letterlijk van levensbelang dat voldoende dorpsbewoners weten wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt, omdat de aanrijtijden van ambulances behoorlijk lang zijn.

De cursussen worden georganiseerd door de stichting Hulp bij Hartstilstand Middelaar en Plasmolen. Deze stichting zorgde er de afgelopen jaren voor dat op zes plaatsen in de dorpen AED’s voor iedereen beschikbaar kwamen, in eigen beheer of vanuit particulier bezit. Met een AED kunnen elektrische schokken worden gegeven waardoor een hart weer op gang kan worden gebracht.

Tijdens een cursus leren de inwoners van Plasmolen en Middelaar wat ze in een noodsituatie moeten doen en hoe ze het AED-apparaat moeten aansluiten en bedienen. Of ze frissen hun kennis weer eens op.

De cursussen wordt gegeven op donderdag 6 en woensdag 12 oktober in multifunctioneel centrum De Koppel in Middelaar. Op deze avonden worden telkens twee cursussen gegeven: om 19.00 uur en om 20.30 uur. Aanmelden kan tot vrijdag 30 september.

De kosten voor de cursus bedragen vijf euro, contant te betalen bij aanvang. Aanmelden kan bij Lucie van Hal, bij voorkeur via e-mail (a.hal@chello.nl) of via telefoon (024-696 1834). Vermeld daarbij naam, geboortedatum en telefoonnummer.

Als bewijs voor het goed doorlopen van de cursus, ontvangen deelnemers een pasje met nummer. Daarmee kunnen ze zich - als ze dat willen - voor een jaar aanmelden bij Hartslagnu.nl, zodat ze ook kunnen worden ingezet als burgerhulpverlener.

Meer berichten