Logo gemeentenieuwsonline.nl

Ook dit jaar compliment voor mantelzorgers

BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. Met het mantelzorgcompliment steekt de gemeente hen graag een hart onder de riem. Wethouder Irma van de Scheur: “Met dit compliment laten we zien dat we blij zijn met de inzet van onze mantelzorgers.” 

Het mantelzorgcompliment bestaat uit een cadeaubon van vijftig euro. Iemand die verzorgd wordt kan het compliment aanvragen voor zijn/haar mantelzorger. Dit kan digitaal via het formulier op de website www.mantelzorgbergendal.nl. Aanvragen kan alleen van 10 oktober tot en met 10 november. Het compliment wordt in de eerste helft van december uitgereikt.

Degene die verzorgd wordt kan het compliment aanvragen voor zijn/haar mantelzorger als hij/zij in de gemeente Berg en Dal woont.
De mantelzorger: geeft de zorg onbetaald; helpt meer dan 8 uur per week over een periode van meer dan 3 maanden; verleent de hulp als naaste (dus niet als professional).
Een aanvrager kan maximaal één compliment aanvragen. Een mantelzorger kan maximaal 1 compliment krijgen. Ook kunnen er niet meerdere complimenten op één adres zijn.

Het compliment kan alleen digitaal worden aangevraagd. Aanvragen kan niet telefonisch, per post of per mail. Kan degene die verzorgd wordt het compliment niet zelf digitaal aanvragen? Dan kan iemand anders dat voor hem/haar doen. Inwoners kunnen tussen 10 oktober en 10 november hun vragen telefonisch stellen via telefoonnummer 085 0406066 (van maandag - vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur). Inwoners kunnen hun naam en telefoonnummer doorgeven en worden dan teruggebeld. 

Meer berichten