De Treffers nog steeds ongeslagen

GROESBEEK - Met spanning was uitgezien naar de uitwedstrijd tegen Katwijk, toch nog steeds de gedoodverfde kampioenskandidaat. Zou het De Treffers lukken om ook daar een goed resultaat te behalen? Zaterdagmiddag rond vier uur kon er alleszins tevreden worden teruggezien op het duel. Met de 0-0 eindstand werd weliswaar het eerste puntverlies geleden, maar De Treffers bleven wel ongeslagen.

Na een fase, waarin beide ploegen elkaar toch een beetje aan het aftasten waren, bouwde Katwijk aan een licht overwicht. Gelukkig had topscorer El Azzouti zijn vizier nog niet zuiver afgesteld en was even later Treffersdoelman Niels Kornelis alert op een inzet van Freriks. Maar ook de Groesbekers lieten zich niet onbetuigd. Jordy Thomassen trof na een gevaarlijke aanval jammer genoeg het zijnet. Kornelis liet zich ook niet verrassen, toen El Azzouti het een keer met een omhaal probeerde.
Kort voor rust had Susan zijn ploeg op voorsprong kunnen brengen, maar hij raakte de bal – gelukkig voor de tegenstander – finaal verkeerd. En zo kwam de rust zonder doelpunten op het scorebord, maar toch na 45 minuten, die het aanzien alleszins waard waren.

De tweede helft begon, zoals de eerste helft geëindigd was. Katwijk met een veldoverwicht en een paar goede kansen, De Treffers gevaarlijk loerend op de counter. En daaruit had het tien minuten voor tijd zo maar 0-1 kunnen worden, toen Gavin Vlijter met een steekpass bediend werd en op doelman Van Leeuwen af mocht gaan. Jammer genoeg mikte Vlijter naast. Maar eerlijk is eerlijk, een overwinning voor de Groesbekers zou ook te veel van het goede zijn geweest. Want aan de overkant moest Niels Kornelis toch een paar keer ingrijpen om juist een Katwijks doelpunt te voorkomen. Met het gelijkspel kwam een eind aan de reeks van overwinningen, maar het feit, dat De Treffers tegen Katwijk meer dan overeind bleef, mag toch ook als een winstpunt worden beschouwd.