Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Jeugd van Beek en Kranenburg luistert aandachtig naar wethouder Erik Weijers.</p>

Jeugd van Beek en Kranenburg luistert aandachtig naar wethouder Erik Weijers.

(Foto: Peter Hendriks)

Leerlingen van Beek en Kranenburg wonen herdenking Operatie Market Garden bij in Beek

BEEK – De leerlingen van basisschool De Biezenkamp en van de Euregio Schüle uit Kranenburg hebben vrijdag 16 september deelgenomen aan de traditionele herdenking van de Operatie Market Garden. Ook werd de bevrijding van de regio Nijmegen herdacht nu 78 jaar geleden. 

De leerlingen kregen na de kennismaking uitleg over de WOII. Na het gezamenlijk programma in basisschool De Biezenkamp gingen de leerlingen naar de Duivelsberg, waar in de oorlog de gevechten hebben afgespeeld. Daar kregen ze uitleg over het verloop van de oorlog door de stichting Reünie Paratroepers tijdens de operatie Market Garden, waar ze ook diverse schuttersputjes hebben bekeken. 

Na de lunch vertrok het jeugdige gezelschap naar het monument in Beek. Hier sprak wethouder Erik Weijers hen toe en enkele leerlingen lazen een gedicht voor. Militairen van de 82nd en 508PIR waren ook bij de herdenking aanwezig. Na de plechtigheid werden er door de leerlingen bloemen en tekeningen op het monument gelegd, en deelden de aanwezige militairen (erg gewilde) Amerikaanse emblemen uit.

Meer berichten