Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Jochem van Gelder en Vlindermoeder Wendy van Teeffelen met de cheque.</p>

Jochem van Gelder en Vlindermoeder Wendy van Teeffelen met de cheque.

(Foto: Broer van de Boom)

Gala diner voor stichting Vlinderkind brengt 164.945 euro op

NIJMEGEN - Het Gala diner ten behoeve van de Stichting Vlinderkind in de Vereniging in Nijmegen heeft maar liefst € 164.945,euro  opgebracht. De Stichting Vlinderkind zet zich in voor kinderen met de ernstige en vaak dodelijke huidziekte Epidermolysis Bullosa (EB). 

De avond in De Vereniging in Nijmegen stond onder leiding van presentator Jochem van Gelder en Veilingmeesterc Wilco van Schaik. De ruim 160 aanwezigen hebben onder het genot van een diner en diverse artiesten en konden deelnemen aan een veiling hebben daarmee een verrassend hoge opbrengst bereikt van 164.945 euro. Het bijzondere was dat Vlinderkindmoeder Wendy van Teeffelen haar verhaal deed ten overstaan van de aanwezigen en vertelde daarin hoe het is om samen met haar partner dagelijks hun dochter Yade te verzorgen. Haar verhaal over het verzorgen van de blaren en wonden en de onvoorstelbare pijn die dochter Yade daarbij ondergaat heeft diepe indruk gemaakt onder de aanwezigen. 

De kersverse voorzitter van de stichting Henk Karman interviewde Shivan Hassan die als gast aanwezig was en met de aanwezigen deelde hoe het is om te leven met EB, hij is dagelijks twee en een half uur bezig met de pijnlijke verbandwissels. De opbrengst van de avond gaat naar onderzoek aan het UMC Groningen. Een team van onderzoekers aan het Universitair Medisch Centrum Groningen onder leiding van dr. Marieke Bolling.

Meer berichten