Afbeelding
Foto: Tonnie Nabuurs

Fanfare Wilhelmina’s poging om een volwassen beginnersorkest te beginnen lijkt succesvol

Algemeen

GROESBEEK - Op 5 april besloot de werving & opleidingscommissie van de Groesbeekse fanfare Wilhelmina een poging te wagen om een volwassen-beginnersorkest te gaan beginnen. Op 11 april ging een persbericht de deur uit waaruit duidelijk werd dat na de zomervakantie de fanfare ermee wil starten. Dit is vooral bedoeld voor iedereen die ooit nog eens muziek wil leren maken of daarmee ooit is gestopt en toch weer graag iets in de muziek te willen gaan doen. 

De bedoeling is een orkest waar gezelligheid voorop staat en met muziek maken helemaal vooraan begint, men hoeft geen muzieknoot te kennen en voor een instrument zal worden gezorgd. Bij voldoende belangstelling gaat de fanfare met het volwassen beginnersorkest onder deskundige leiding van start.

Momenteel hebben zich al zo’n dertig mensen aangemeld wat alle verwachtingen overtroffen. Dat heeft er toe geleid dat de commissie onder leiding van Tonnie Nabuurs flink aan de slag moest met dirigente Femke Tijenk en met de instrumenten beheerder Sjaak Schreven. 

De voorkeur van de deelnemers ging uit van de repetitie op de maandagmiddag, slechts enkele zijn dan verhinderd, maar daarvoor zal nog voor een oplossing worden gezorgd. Maandag 12 september werden de enthousiaste deelnemers verwelkomd door voorzitter Miel Franssen onder het genot van een kopje koffie/thee met een plak cake. 

Na de uitleg door dirigent/docent werden voor hen die geen instrument hebben, de instrumenten verdeeld en kreeg men tevens een muziekstandaard, muziekmap. Alle deelnemers krijgen twee maanden te tijd om te kijken of men verder wil gaan.

Uitgelicht

Digitale krant