Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Willy Janssen, de nieuwe Koning schutterij Vriendenkring Leuth.&nbsp;</p>

Willy Janssen, de nieuwe Koning schutterij Vriendenkring Leuth. 

(Foto: Bert Roodbeen)

Willy Jansen nieuwe koning schutterij Vriendenkring Leuth

LEUTH – Zondag 18 september werd er na twee coronajaren weer door schutterij Vriendenkring voor een nieuwe schutterskoning geschoten.

Door het slechte weer werd vanonder een opgestelde tent geschoten. Het huidige koningspaar Wilfried en Amanda van Eck en jeugdkoning Lorenzo Jansen evenals het keizerspaar Hans en Dorien Jansen werden door schutterij en muziekvereniging D.E.S thuis opgehaald. 

Wethouder Alex ten Westenend van de gemeente Berg en Dal verrichtte het eerste schot. Nadat de vogel vleugellam was geschoten, kon er op de romp voor het koningschap geschoten worden. Hiervoor melde zich één kandidaat: Willy Janssen, hij had 88 schoten nodig om de romp te laten vallen en zich zo de nieuwe koning schutterij Vriendenkring mag noemen. Hij volgt hiermee koningspaar Wilfried en Amanda van Eck op, die twee jaar de titel vervuld hebben. Ook jeugdkoning Lorenzo Jansen heeft twee jaar vol gemaakt, hij mag doorgaan als nieuwe jeugdkoning omdat hij als enige kandidaat met 161 schoten de romp eraf schoot. 

Alvorens het huidige koningspaar en jeugdkoning werden onttroond kregen zij een koningsspeld met het jaartal van het koningschap. Onder het spelen van het Wilhelmus werd nieuwe koningspaar geïnstalleerd.

De kermis is van vrijdagavond 30 september 21.00 uur tot en met dinsdagmiddag 18.00 uur.
De prijzen van de vogel gingen naar: Kop Brigitte Thunnissen; linkervleugel Petra Hubbers; rechtervleugel Alex ten Westeneind. Jeugdvogel: Romp Lorenzo Jansen (kop, linker- en rechtervleugel en romp).

Meer berichten