Stenen beeld van Nicolette Biessels, materiaal Port d'oro.
Stenen beeld van Nicolette Biessels, materiaal Port d'oro. Foto: Nicolette Biessels

Kunst in kerkje Persingen:gevarieerd en toegankelijk aanbod

Algemeen

PERSINGEN - Keramische objecten, gelaagde en kleurrijke schilderijen, stenen beelden: de tentoonstelling op zaterdag 8 en zondag 9 oktober in het kerkje van Persingen biedt voor elk wat wils. Het werk van de vier kunstenaars is gevarieerd en aantrekkelijk geprijsd. 

Belangstellenden zijn beide dagen van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis en de makers lichten hun werk graag toe.

Schilderijen

De mens is een regelmatig terugkerend element in het werk van Jacqueline Engels. Niet altijd heel expliciet, maar vaak in de vorm van silhouetten en schaduwen. In haar Molenhoekse atelier zoekt zij naar gelaagdheid, balans en de juiste sfeer in haar schilderijen.
Het werk van Nol Reuser straalt boven alles levensvreugde uit. In zijn atelier in Lith werkt hij hij onder meer met olie en acryl en maakt er aquarellen, pastels en collages. Nols kleurrijke schilderijen zijn zowel figuratief als abstract.

Keramiek

Het werk van Joke Jacobs toont een grote verscheidenheid in glazuren, technieken en onderwerpen. Joke experimenteert veelvuldig met glazuren. Haar handgevormde keramische vazen, schalen en figuratieve objecten zijn regelmatig te zien op kunst- en keramiektentoonstellingen.

Stenen beelden

Bij de stenen beelden van Nicolette Biessels ligt het zwaartepunt op een weergave van het vrouwelijk lichaam, zowel abstract als figuratief. In haar werk vormen ruwe oppervlaktes van de steen vaak een contrast met de glooiende lijnen van het menselijke lijf, waarbij de ‘zachte’ vrouwelijke lijnen juist uitnodigen tot aanraken. In Persingen zijn beelden van marmer, serpentijn en albast te zien.

Uitgelicht

Digitale krant