Natte start van het seizoen voor DVSG

GROESBEEK - De openingswedstrijd van het seizoen 2022-2023 is uit tegen WVW uit Weurt. Het begint al minder met een plotse bui die bijna de hele 1e helft duurt. Ook de kleur van de tenues roept vragen op. Ze lijken erg veel op elkaar en dit komt vanaf de zijkant als toeschouwer erg verwarrend over.

Gelukkig hebben beide teams last van het natte veld. Laten we zeggen dat het daaraan ligt dat veel eenvoudige passes niet bij de juiste man aankomen. Dit geldt zowel voor WSW als voor DVSG.

Tot de eerste 10 minuten is DVSG iets dreigender voor de goal, maar daarna is het met name WSW dat DVSG terugdringt op de eigen helft. De ruststand van 0-0 is ook een afspiegeling van de wedstrijd tot dan toe. Veel inzet, maar weinig gecreëerd door beide teams.

In de tweede helft wordt er zonder wissels verder gespeeld. Als uiteindelijk een paar passes wel kloppen, is het WSW dat in de 64e minuut op 1-0 voorsprong komt.

DVSG is even aangeslagen, maar na een aantal minuten heeft het zicht herpakt. Ondertussen is ook het zonnetje weer verschenen en lijkt dit DVSG weer goede moed te geven. In de 75e minuut valt de gelijkmaker. Luuk Nillessen kan een bal door het centrum geven en stuurt Sem Kamps alleen op de keeper van WSW af. Sem blijft kalm en soort de gelijkmaker. Daarna wordt het een open wedstrijd, met wat meer kansjes voor DVSG, maar er a\vallen geen doelpunten meer.

Over de hele wedstrijd bezien is een gelijkspel een terechte uitslag. DVSG start het seizoen met een gelijkspel en kan zondag om 14.00 uur thuis tegen Niftrik de eerste overwinning gaan behalen.