Willie Verbeet sprak tijdens de lunch de aanwezigen toe.
Willie Verbeet sprak tijdens de lunch de aanwezigen toe. Foto: Joop Verstraaten

Burendag op sportpark Noord zorgt voor een grote familie

Algemeen

GROESBEEK – Voetbalvereniging Germania, basisschool en Voorzieningenhart Op De Heuvel en Forte Welzijn hebben de handen ineen geslagen voor het organiseren van de burendag en dat bleek een groot succes zaterdag op sportpark Noord de thuisbasis van Germania. 

Het was een perfecte gelegenheid om de wijk Stekkenberg/Groesbeek Noord erbij te betrekken. De wijk Stekkenberg heeft de laatstee jaren heel wat veranderingen ondergaan en daarom werd het de hoogste tijd om elkaar op te zoeken en elkaar beter te leren kennen.
Het gratis treintje van De Oude Molen reed vanaf 11.45 uur in de wijk om de mensen naar sportpark Noord te rijden. Er was een gratis lunch waarvan liefst 140 wijkbewoners als Germania-leden gebruik van hebben gemaakt. De lunch ging vergezeld van 30 liter zelfgemaakte groentesoep, gemaakt door de vrijwilligers van Soeppie van Voorzieningen hart Op De Heuvel.

Willie Verbeet, vice-voorzitter van Germania, heette allen van harte welkom op deze speciale burendag en hoopte dat zich vrijwilligers bij Germania aan gaan sluiten om zo de vereniging een goede toekomst te geven. Na de lunch konden de gasten de vele oude foto’s bekijken van de wijk Stekkenberg en uiteraard Germania.
Tevens kon men kennismaken met het jeu de boules-spel, dat inmiddels bij Germania al een plek verworven heeft. Voor de kinderen was er een speciale plek om te knutselen en waren er luchtkussens, een ballenbak en diverse andere spelen.
De jeugdafdeling verkocht Germaniavoetbalshirts en tweedehands voetbalschoenen, die voor een habbekrats van de hand gingen.

De regen mocht zaterdag op Sportpark Noord de pret niet drukken, de meeste activiteiten vonden binnen in het clubgebouw van Germania plaats. Wikke Raijmakers van Forte Welzijn was een tevreden mens evenals Willie Verbeet en Syl Kerstens van Op De Heuvel. Het was een grote familie en daar was iedereen het over eens.

Uitgelicht

Digitale krant