Dag van de mentale gezondheid in Berg en Dal

Algemeen

BERG EEN DAL - In oktober is er wereldwijde aandacht voor de mentale gezondheid. Zo ook in de gemeente Berg en Dal en Heumen. Op 11 en 13 oktober organiseert Forte Welzijn diverse activiteiten.

Het aantal mensen met mentale (psychische) aandoeningen nemen toe. In de afgelopen 10 jaar is het aantal met 13 procent gestegen. Aandoeningen hebben effect op het dagelijkse leven. Zoals school- of werkprestaties, relaties met familie en vrienden en deelname aan de gemeenschap. Praat er met elkaar over.

Activiteiten 

Ga in gesprek met ervaringsdeskundigen van Iriszorg over psychische kwetsbaarheid. Zij maken daarbij gebruik van praatplaten om het gesprek te voeren. Voor alle leeftijden.
Wanneer: Op dinsdag 11 oktober van 09.00 tot 11.00 uur op de markt in Groesbeek.

Bekijk de documentaire Breinpijn. De documentaire gaat over stemmen horen en een zoektocht naar een nieuw levensperspectief. Hierna is de mogelijkheid om na te praten met elkaar. Bekijk alvast de trailer op: www.breinpijndocumentaire.com(externe link). Wanneer: Op dinsdag 11 oktober van 19.00 tot 22.30 uur in Kulturhus Beek, Roerdompstraat 6, Beek-Ubbergen.

Medewerkers van Iriszorg zijn aanwezig op de markt voor een gesprek. Wanneer: Op donderdag 13 oktober van 09.00 tot 11.00 uur op de markt in Malden.

Bekijk de documentaire ‘Ik zou ook Miranda kunnen zijn’. De documentaire gaat over Miranda die na een psychisch verleden weer ogenschijnlijk een normaal bestaan heeft opgebouwd, ook al heeft ze nog steeds af en toe last van psychoses en bijwerkingen van haar medicatie. Bekijk alvast de trailer op: www.krachtvanbeleving.nl/miranda(externe link). Wanneer: Op donderdag 13 oktober van 19.00 tot 22.30 uur in Maldensteijn, Kerkplein 8 in Malden.

Meedoen? Aanmelden is niet nodig en de activiteiten zijn gratis (inclusief koffie en thee). Andere consumpties zijn voor eigen rekening.
Wilt u meer weten over het programma dan kunt u terecht bij Sanne Verburg via: sanne.verburg@fortewelzijn.nl.

Uitgelicht

Digitale krant