IVN paddenstoelen-excursie

Algemeen

NIJMEGEN - Op zondag 16 oktober van 14:00 – 16:00 uur verzorgt IVN een paddenstoelenexcursie in het park Staddijk in Nijmegen.

Het is herfst ! Dan zien we om ons heen de paddenstoelen weer massaal verschijnen. In het gras, op boomstronken, eigenlijk overal wel. Wil jij ook genieten van de mooie vormen en kleuren van paddenstoelen, dan is deze excursie iets voor jou. 

De excursie is te voet, met gids en vindt plaats in het stadspark Staddijk. In dit gebied lagen van oorsprong de nevengeulen van onze rivieren. Een vochtig gebied dus en dat is nu juist de plek waar paddenstoelen goed gedijen. We gaan samen op zoek en de gidsen zullen algemene informatie over de paddenstoelen en de determinatiekenmerken geven. De excursie is ook geschikt voor kinderen met hun ouders. Er zijn natuurgidsen speciaal voor kinderen aanwezig. 

Vanwege de maximale groepsgrootte is aanmelden noodzakelijk (excursie.natuurlijk@gmail.com). Het is een natuurexcursie te voet, met gids, georganiseerd door: IVN Rijk van Nijmegen. Verzamelen is op de parkeerplaats voor de hockey- en voetbalvelden (SV Waalstad/HCQZ): Staddijk 35 in Nijmegen. Kosten: twee per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN-leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.
Aanmelden noodzakelijk via email: excursie.natuurlijk@gmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant