Natuurgidsenopleiding IVN Rijk van Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - Natuurgidsenopleiding: een unieke opleiding voor iedereen die natuurgids wil worden. Je leert over de natuur én hoe je anderen enthousiast kunt maken en kunt leren over de natuur.

IVN Rijk van Nijmegen start op 17 januari met de Natuurgidsenopleiding (NGO) voor iedereen die ook actief een steentje bij wil dragen aan de natuur binnen onze afdeling. We organiseren de opleiding om ons eigen gidsenbestand aan te vullen. Als je de opleiding afrondt, krijg je een landelijk erkend diploma.  

Hoeveel kost het?

Een Natuurgidsenopleiding wordt georganiseerd en gegeven door vrijwilligers. Toch zijn er veel kosten. Bijvoorbeeld voor de zaalhuur, het lesmateriaal en gastdocenten. De prijs is 750 euro.
Ben je bereid minstens twee jaar na de opleiding actief te zijn als vrijwilliger binnen de afdeling? Dan betaalt de afdeling de helft van je opleidingskosten. Als je na het afronden van de opleiding afziet van actieve inzet voor de afdeling, wordt de bijdrage van de afdeling alsnog in rekening gebracht. Daarnaast word je verplicht lid van IVN, als je dat nog niet bent.

Informatie en aanmelding

Na invulling van het aanmeldingsformulier (via onderstaande link) word je uitgenodigd voor een persoonlijk selectiegesprek waarin we samen beoordelen of de opleiding bij jou past.
 https://www.ivn.nl/afdeling/nijmegen-rijk-van/cursussen (nog niet de juiste link). Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Elly Gies via ngo.ivnrvn@gmail.com of (06) 53760253.

Uitgelicht

Digitale krant