Eerste nederlaag voor De Treffers

Algemeen

GROESBEEK – De dag, die je wist, dat zou komen. Na zes wedstrijden liep De Treffers tegen de eerste nederlaag in de competitie aan. De Koninklijke HFC was de gelukkige winnaar. Het kon aantreden tegen een ploeg, waarin aanvankelijk liefst zes basisspelers ontbraken vanwege blessures. 

De Haarlemmers wonnen met 3-2, omdat zij in de eerste helft echt beter waren en in de tweede helft de schade beperkt wisten te houden.
Met een sliding kon Robin Janssen na een kwartier een doelpunt voorkomen, maar tien minuten later werden hij en Niels Fleuren in één beweging door Roy Castien het bos in gestuurd. Castien zette voor en Gerry Vlak kon afronden: 0-1. Ook daarna bleven de betere kansen voor de Haarlemmers. Het leek een verloren wedstrijd te worden mede gezien het vertoonde spel, waarin de thuisploeg eigenlijk na de eerste vijf minuten geen goede aanval wist op te zetten. In blessure tijd strafte Jocob Noordmans gerommel in de Treffersverdediging af door van dichtbij de bal in de iouwen te tikken 0-2 .

De tweede helft tapten de Groesbekers duidelijk uit een ander vaatje. In de 51e minuut stonden twee invallers aan de basis van de aansluitingstreffer: Kevin Toppenberg bereikte Rick Wouters en die kon vervolgens de 1-2 binnen knallen. Drie minuten later stond er zelfs al een gelijke stand op het scorebord. Invaller Bart Ebbers rukte op langs de achterlijn en bood aan Gavin Vlijter de gelegenheid om van dichtbij hoog in de kruising te schieten 2-2. Het thuispubliek ging zelfs geloven in een overwinning. Het initiatief lag nu immers nadrukkelijk bij de roodzwarten. Daarom was het zo jammer, dat uit die ene spaarzame corner voor HFC in de 63e minuut Hulleman met een overigens prima, strak schot zijn ploeg weer op voorsprong wist te zetten. De Treffers bleef gaan en liet ook weer beter voetbal zien. Maar Gavin Vlijter zag een goede actie niet bekroond worden met een doelpunt, Rick Wouters stuitte op de sterke doelman Michaelis en ook na een vrije trap van Wouters met veel gerommel vlak voor de doellijn ging de bal er maar niet in. Het bleef bij een 2-3 overwinning voor HFC.

Uitgelicht

Digitale krant