Wethouder Ria Barber stak ook de handen uit de mouwen.
Wethouder Ria Barber stak ook de handen uit de mouwen. Foto: Joop Verstraaten

De Breedeweg weer een stuk groener geworden

Algemeen

BREEDEWEG – Dankzij de operatie Steenbreek is vrijdagmiddag Breedeweg weer een stuk groener geworden. Onder het motto ‘Stenen eruit, Groen erin ‘zijn vrijdagmiddag in Breedeweg tientallen mensen op pad gegaan om aan dit motto gehoor te geven. 

Zo was het een drukte van jewelste bij basisschool Breedeweg. Daar werden tientallen trottoirtegels uit de grond gehaald door leerlingen samen met wethouder Ria Barber van de gemeente Berg en Dal. Op deze plek van enkele vierkante meters komt een speeltoestel te staan met als ondergrond boomschors. Midden op het schoolplein was de gemeente Berg en Dal bezig – nadat de trottoir tegels eruit gehaald waren- met het graven van een flink gat waar in november een 18-jarige tamme kastanjeboom met een omtrek van 50 – 60 centimeter en een lengte van 7 meter zal worden gepland, aldus directeur van de basisschool Hans van Rijn. De kinderen hadden op de speelplaats geen enkele schaduwplek en dat gaat nu veranderen door de grote kastanje boom. Ook heeft de school een waterpomp geslagen van elf meter diep daar kunnen de kinderen maar met water kliederen, aldus Van Rijn. 

Ook in de tuintjes voor de woningen aan de Goudenregenstraat en Berkstraat werd druk gewerkt aan de groene Breedeweg. Zelfs werden er regentonnen geplaatst zoals op de Berkstraat. Wethouder Ria Barber vond het een goede zaak want het is volgens haar hard nodig gezien de klimaatveranderingen van de afgelopen jaren. Meer groen en minder stenen zodat het water de grond in kan lopen en niet zomaar het riool in, aldus Barber. “Deze operatie is in andere wijken van Berg en Dal ook hard nodig.” De uit de tuinen gehaalde trottoirtegels en het onkruid werden vrijdagmiddag gelijk afgevoerd.

Uitgelicht

Digitale krant