Burgemeester ontvangt het boek van de schrijfster Josine Franken.
Burgemeester ontvangt het boek van de schrijfster Josine Franken. Foto: Peter Hendriks

Presentatie boek ‘Alle dagen kermis in de lucht ‘in kleine Bartholomeuskerk

Algemeen

BEEK – Zaterdagmiddag is in de kleine Bartholomeuskerk in Beek het boek ‘Alle dagen kermis in de lucht ‘ van Josine Franken gepresenteerd. Josine Franken  auteur van het boek, waarin het Oorlogsdagboek van Marie Dazert is opgenomen, vertelde over het boek en reikte vervolgens enkele eerste exemplaren uit. 

Als eerste mocht Remco Schotemeijer (achterkleinzoon van Marie Dazert), vervolgens drie kleinkinderen en burgemeester Mark Slinkman, die overigens het voorwoord in het boek heeft geschreven. Slinkman noemde het een zeer lezenswaardig geschiedschrijvings dagboek en liet weten dat hij weer wat van de Beekse geschiedenis heeft bijgeleerd’.

Bijzonder van deze boek presentatie was dat er een rechtstreekse livestream verbinding was met familie in Canada en de Verenigde Staten. Het boek levert een belangrijke aanvulling aan de geschiedenis van Beek en omgeving. Boerenmaasjazz (Gerard de Boer, Thed Maas en zangeres Marieke Ruitenbeek) zorgde voor de muzikale begeleiding tijdens de presentatie. Het boek is vanaf heden verkrijgbaar voor 15,00 euro bij Primera Beek, Spar Ooij en Leuth, Supplement Beek, Wijnkoperij Jos Peters uit Beek en in de boekhandels in de omgeving.

Uitgelicht

Digitale krant