Sint-Antoniuskerk Breedeweg.
Sint-Antoniuskerk Breedeweg. Foto: Joop Verstaaten

Ook Sint-Antoniuskerk in Breedeweg gaat dicht

Algemeen

BREEDEWEG – Slechts twintig personen waren tijdens de presentatie van het gebouwenplan van de parochie Groesbeek in verenigingsgebouw De Sleutel (eveneens eigendom van de parochie Groesbeek). 

Het plan zit er niet zo rooskleurig voor de geloofsgemeenschap van de Breedeweg uit. Penningmeester Dick Winkel liet weten dat de tekorten steeds verder oplopen. De parochie Groesbeek heeft vanaf 2017 tot nu een verlies van bijna zes ton geleden en wij raken steeds verder in de problemen, aldus Dick Winkel. Hij deelde mede dat de Antoniuskerk in Breedeweg in 2024 wordt gesloten en binnenkort gaat de verwarming van de kerk al uit. 

Tegelijkertijd vroeg Winkel of de parochianen mee wilden denken over een nieuwe bestemming van deze kerk. Ook het Verenigingsgebouw De Sleutel wordt ook verkocht, omdat de kosten de pan uit rijzen. In Groesbeek blijven straks alleen de Cosmas en Damianuskerk in het centrum van Groesbeek over, alsmede een enkele kapel. De parochie Groesbeek hoopt dat er een goede bestemming kan worden gevonden voor zowel de Sint-Antoniuskerk als verenigingsgebouw De Sleutel

Uitgelicht

Digitale krant