Ekaterina met de harp.
Ekaterina met de harp. Foto: Eigen foto

Ekaterina Levental komt naar Historische kerk in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Op vrijdagavond 16 december komt Ekaterina Levental (bekend van Podium Witteman) naar de Historische kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek. Ekaterina toont haar autobiografische voorstelling ‘De Weg ‘ een echte klassieker en nu actueler dan ooit. 

‘De Weg ‘verteld het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental zelf, over haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd door prachtige muziek, passend in de Advent.

In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres ( mezzosopraan ) en harpiste Ekaterina het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. De weg die, die leidde van van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteen vallen van de Sovjet – Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme.

Ekaterina speelt harp, zingt danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Hoe ze op haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht en hoop. Prachtige muziek illustreert in dit solo concert de emotionele kant van de vlucht. Een veelbewogen weg naar de toekomst..‘De Weg’, dat tegelijker tijd zeer herkenbaar is.

Recentelijk speelde deze voorstelling onder grote belangstelling en waardering in Santiago de Compostela. De kaarten voor het concert op 16 december in de Historische Kerk in Groesbeek kosten 25,00 euro en zijn te verkrijgen via https://www.chipta.com/nl/tickets/event/56377/concertekaterina-levental/event-info/
De kerk is al vanaf 19.00 uur open.

Uitgelicht

Digitale krant