Prinses Eline in haar nieuwe Prinses-outlook.
Prinses Eline in haar nieuwe Prinses-outlook. Foto: CV De Feestneus

Verjaardagswens Prinses Ummenie d’n 61e van Groesbeek komt uit!

Algemeen

GROESBEEK – Vrijdag 18 november werd door 400 bezoekers in De Hoeve Groesbeek de eerste verjaardag gevierd van Prinses Ummenie d’n 61ste Eline de Valk van carnavalsvereniging De Feestneus. Normaal gesproken zou het traditionele prinsenbal op het programma staan, de bekendmaking van die nieuwe prins of prinses. Maar omdat Eline afgelopen jaar geen volledig carnavalsseizoen heeft kunnen draaien, blijft zij in haar rol als Prinses Ummenie van het Keulen van Gelderland. Deze eerste verjaardag was er eentje om nooit te vergeten, want De Feestneus maakte de droom van Eline werkelijkheid.

De avond begon om 20.11 uur met een speciale radio-uitzending van Rondje Polonaise. De bekende gezichten van Rondje Polonaise, Martijn Schmiermann, Rob van Grinsven, Jan Zwitserloot, Louis Bloemers en onze eigen Eline de Valk, maakten er weer een chaotische show van. Eline zong daar nog eenmaal haar Ummenie Lied, waarna zij achter de schermen verdween met haar volledige gevolg. Ondertussen gaf de dansgarde van De Krunekroane uit Kranenburg een spectaculaire show weg.

Eline had maar één wens voor haar eerste verjaardag. “Aan het einde van het afgelopen carnavalsseizoen kwam Eline naar mij toe”, vertelt voorzitter Maarten Rikken. Ze vroeg aan mij: “Maarten, als ik nog een seizoen de Ummenie van Groesbeek mag zijn, dan wil ik dat heel graag ..

Uitgelicht

Digitale krant