De Treffers in de achtervolging: Scheveningen – De Treffers 1-2

GROESBEEK – Een dagje Scheveningen, altijd leuk. Vooral, als je wint. De Treffers was de enige van de vijf achtervolgers, die afgelopen zaterdag in het kielzog van koploper AFC wist te blijven. De andere leden van de kopgroep werden op twee of meer punten achterstand gezet. Met nog drie wedstrijden voor de winterstop zijn de Groesbekers nog steeds in de race voor de nietszeggende titel als ‘Herbstmeister’.

Scheveningen met oud-prof Lex Immers als blikvanger is altijd een taaie tegenstander voor de roodzwarten. Zo ook deze middag. Na wat plaagstootjes van de thuisclub, was er een fel omstreden strafschop voor nodig na een klein half uur om De Treffers op 0-1 te brengen. Scheidsrechter Mike de Bruijn kende die toe na een overtreding binnen de bekende lijnen. Jordy Thomassen schoot onverstoorbaar de bal vanaf elf meter in de touwen. En tekende daarmee alweer zijn negende competitiedoelpunt aan.

Bouyaghlafen maakte dat moment al niet meer mee. In de 11e minuut moest hij geblesseerd het veld al verlaten en werd daarbij vervangen door Gyasi. De verder voortkabbelende wedstrijd bleef door de minieme voorsprong wel spannend. Weinig tot geen vermeldenswaardige feiten.
Na ruim een kwartier in de tweede helft leek Gavin Vlijter de voorsprong verder uit te kunnen bouwen, maar SVV-doelman Van der Maaten wist dat te voorkomen. Vijftien minuten later had Vlijter wel succes. Hij werd de diepte in gestuurd en het lukte hem nu om Van der Maaten te omspelen en de bal in het lege doel te deponeren. De wedstrijd leek gelopen, omdat Scheveningen niet echt een vuist wist te maken. Toch werd het nog even spannend. Diep in blessuretijd kopte David Kappel de aansluitingstreffer binnen. Met nog enkele extra minuten te gaan voorkwam De Treffers echter, dat er schade werd opgelopen. Met een 2-1 overwinning op zak kon men weer tevreden huiswaarts keren naar de andere zijde van het land.