Voorzitter jan Coenen van DVSG onder de indruk van steunbetuigingen.
Voorzitter jan Coenen van DVSG onder de indruk van steunbetuigingen. Foto: Joop Verstraaten

Bestuur DVSG onder de indruk van steunbetuigingen

Algemeen

DE HORST – Het bestuur van DVSG is erg onder de indruk van de steunbetuigingen na de brand in de meterkast afgelopen week. Op 14 oktober jongstleden werd de nieuwe accommodatie van DVSG geopend en na een maand ontstond er een brand in de meterkast van de accommodatie. Het gevolg was dat er een week lang niet getraind kon worden en geen gebruik kon worden gemaakt van de kleedkamers. 

Bij de korfbalvereniging kunnen de spelers terecht in hun kleedkamers, wat voelt als weer terug bij af, aldus voorzitter Jan Coenen. ‘Wij als bestuur zijn erg onder de indruk van de steunbetuigingen en de aanbiedingen die we ontvangen hebben van collega-voetbalverenigingen, schutterij en niet te vergeten particulieren die spontaan hulp hebben aangeboden. Ook wethouder Erik Weijers heeft direct na de brand contact met ons gezocht. Dit heeft ons een zeer goed gevoel gegeven aldus Coenen. “Zelfs Werkenrode heeft ons het kunstgrasveld aangeboden om daar te komen trainen, we zijn gewoon overrompeld.”

Er is geen brand met vuur geweest volgens Coenen, maar bij de aansluiting van Liander in de meterkast is het misgegaan. Vermoedelijk heeft de verbinding niet goed vast gezeten en is de boel aan het smeulen gegaan met een enorme rookontwikkeling tot gevolg. Inmiddels is de koffiehoek open maar de kleedkamers blijven naar schatting nog zo’n drie weken gesloten omdat de roetaanslag onder het plafond nog schoongemaakt moet worden. Wij hopen dat de infra roodpanelen geen schade hebben opgelopen. De schade wordt geschat op ruim 50.000 euro.

Op social media gaat rond dat de installateur slecht werk heeft afgeleverd, maar dat klopt niet. Het is bij de aansluiting van Liander misgegaan. DVSG is juist blij met de installateur, die in een paar dagen tijd de vereniging met noodvoorzieningen ‘uit de brand’ hebben geholpen en wij komende week weer( beperkt) kunnen trainen en spelen op ons sportpark.

Uitgelicht

Digitale krant