Bakhuis.
Bakhuis. Foto: Emmy Snaphaan

Beleef een agrarisch museum met werkende ambachten

Algemeen

OVERASSELT - Het agrarisch museum van Buurderij De Lage Hof is tien zaterdagen in het jaar geopend als ‘Agrarisch museum met ambachten in werking’. De eerst volgende gelegenheid doet zich voor op zaterdag 11 februari.

Op deze dag zijn naast de presentatie van onze museale collectie ook de timmerwinkel, de smederij, het karnhuis, het bakhuis, de imkerij en bijvoorbeeld het weefgetouw bemand door onze ambachtsmensen en dus actief in werking. Rekening houdend met de seizoenen bieden we dan een actief programma aan dat van jong tot oud boeiend is.

Men is van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. De normale toegangsprijzen zijn van toepassing. Men krijgt dus een ruimere presentatie voor hetzelfde geld! Men wordt op deze dagen rondgeleid door de museumgidsen:
Uitgangspunt is een vast tijd- en routeschema Ieder heel uur start een rondleiding door ons museum en langs de ambachtsgebouwen.
De groepsgrootte betreft 8 tot 10 personen per rondleider.
Bij tussentijdse toeloop tot een complete groep kan een extra rondleiding worden gestart.
Uiterlijk een uur voor sluitingstijd starten we onze laatste rondleiding om te waarborgen dat we voor een ieder een volledige presentatie van onze activiteiten kunnen verzorgen.

Smederij
Karnhuis
Museum.

Uitgelicht

Digitale krant