Poëziewandeling met Meja Spaargaren

Algemeen

NIJMEGEN - Wandelen langs poëzie. Op 21 januari is Meja Spaargaren de gids. Elke derde zaterdag van de maand vanaf 11. 00 verzorgt het Poëziecentrum gevestigd achter in de Bibliotheek Marienburg een poëziewandeling door de Benedenstad van Nijmegen. 

Meja loopt met de deelnemers langs historische plekken waar dichters inspiratie vonden voor een gedicht. Het kan om een literair baken gaan zoals het gedicht ‘Oude huizen aan de Kade’ van Augusta Peaux uit 1926, of het wordt voorgelezen. Over de locaties hoort u achtergrondinformatie. In bijbehorende poëziebundel is alles mee te lezen. Er staat ook een routekaartje in zodat de wandeling later altijd nog eens te lopen is.

Het is ook mogelijk met een zelf samengestelde groep op een andere dag te lopen. Er wordt dan overlegd of er een gids beschikbaar is.

Voor beide opties geldt aanmelden via Poeziecentrumnederland@gmail.com. Kosten 10 euro; men krijgt hiervoor behalve de gids ook de mooie poëziebundel inclusief routekaartje zodat de wandeling later nog eens gelopen kan worden.

Uitgelicht

Digitale krant