Jaarlijkse judotoernooi in Heuvelland.
Jaarlijkse judotoernooi in Heuvelland. Foto: Henny Brinkhof

Breedtesport judotoernooi succesvol

Algemeen

GROESBEEK - Het jaarlijkse judotoernooi Groesbeek van judovereniging Groesbeek en judoschool Theunissen van afgelopen zondag 22 januari in sporthal Heuvelland is weer een prima evenement geworden. 

Aan het toernooi hadden 310 kinderen uit heel het land zich ingeschreven. Het toernooi was speciaal georganiseerd voor beginnende en recreatieve judoka’s, een zogeheten breedtesport judotoernooi. Per leeftijdscategorie en gewicht konden judoclubs hun judoka’s in twee categorieën inschrijven. Recreatieve judoka’s met geen of weinig wedstrijdervaring en judoka’s met redelijk veel wedstrijdervaring. De verschillen waren overduidelijk. Aan de ene kant zag je felle, technische wedstrijden: judoka’s die allerlei technieken uitprobeerden om hun tegenstander te vloeren of in een houtgreep te krijgen. Omdat hun tegenstander ook op niveau waren, moesten zij flink aan de bak en was winnen geen vanzelfsprekendheid. 

Aan de andere kant zag je vaak heel jonge judoka’s die een beetje weifelend tegenover elkaar stonden en af en toe een worp probeerden in te zetten. Regelmatig lukte dat, soms ook niet en ook zag je hier af en toe een natuurlijk talent. Wat beide groepen gemeen hadden was dat ze alles deden wat in hun vermogen lag om te winnen. 

De opbouw van het toernooi was ook goed: oud en jong judode tegelijkertijd op de vijf kleurrijke matten. Daardoor was het ook een aantrekkelijk schouwspel. Kortom het was een uitstekend en sfeervol toernooi. Een klein legertje vrijwilligers zorgde er ook dit jaar weer voor dat alles tot in de puntjes geregeld was.

In totaal deden elf judoka’s van judovereniging  Groesbeek mee. Voor de meeste van hen was het hun eerste wedstrijd en ze brachten het goed vanaf. De winnaars: Eerste prijs: Bruno Schut en Lisa van Vliet. Tweede prijs: Joris de Waal, Lars van Gelder en Daan Brugmans. Derde prijs: Tom Janssen en Sjors Poelen. Vierde prijs: Ryan Wellesen, Fedde Derks, Sem Lanters en Mats van de Rotten.

Uitgelicht

Digitale krant